Iedereen heeft baat bij een goede samenwerking

Senior gezinsmanager Ilona Simons en raadsonderzoeker Eveline Verburg werken nauw samen en zeggen jongeren eerlijk waar het op staat. “Veel van de jongens en gezinnen zijn gepokt en gemazeld in de jeugdzorg. Ze prikken dwars door je heen als je een dubbele agenda hebt.”

Een nare gebeurtenis is een goede leerschool

Silvana Bos, bestuurssecretaris Jeugdbescherming, en Karin Schaafsma, projectleider en onderzoeker bij Levvel pakken samen calamiteiten op. “Onze medewerkers tonen een grote bereidheid om samen te reflecteren. Daarvoor zijn kwetsbaarheid en moed nodig.”

Zonder connectie geen correctie

Top 1000-regisseur en gezinsmanager Wolter Fischer begeleidt jongeren die met de politie in aanraking komen. “‘Af en toe spreek ik voor mijn eigen veiligheid op een andere locatie af. Als een jongere bijvoorbeeld betrokken is bij cocaïnehandel”.

Het jeugdstelsel eenvoudig en transparant maken

Al 30 jaar werkt Margreet Wiegand, senior beleidsadviseur bij de gemeente Amsterdam, in het domein jeugdbescherming. “Met het toekomstscenario en de gebiedsgerichte aanpak hebben we straks alle ingrediënten beschikbaar om een enorme verbeterslag te maken”.