‘Ik wil van betekenis zijn in de levens van mensen.’

Victor van der Knaap werd gezinsmanager na een zij-instroomtraject aan de HvA  

Na twaalf jaar in de hotellerie wilde Victor van der Knaap een nieuwe weg inslaan. Hij stopte als hotelmanager en koos voor het korte en intensieve zij-instroomtraject Jeugd- en Gezinsprofessional aan de Hogeschool van Amsterdam (HvA). In tien maanden tijd werd hij klaargestoomd voor een baan in de hulpverlening. Daarnaast deed Victor het GIO-traject bij Jeugdbescherming. Nu heeft hij zijn diploma en SKJ-registratie en mag hij als volwaardige gezinsmanager in een gezin aan de slag.

Leiderschap en mensenkennis
Victor werkte in meerdere sectoren, hij had onder andere leidinggevende functies in de uitvaart- en theaterwereld. Victor is daadkrachtig, kan goed het overzicht bewaren en richt zijn blik op het overkoepelende resultaat. In de hotellerie, waar hij twaalf jaar werkte, leek hij lange tijd echt op zijn plek te zijn. Maar als hotelmanager kwam hij steeds verder van de gasten en zijn team te staan en had hij niet langer de rol van gastheer. In deze leidinggevende functie miste Victor steeds meer het directe contact met mensen.

Terug in de schoolbanken
Het zij-instroomtraject Jeugd- en Gezinsprofessional ging in 2022 voor het eerst van start. Omdat het kort en intensief is, kroop Victor extra enthousiast op zijn veertigste weer in de schoolbanken. Het groepje medestudenten was gelijkgestemd, ambitieus en divers. De ene medestudent had bij de overheid gewerkt, anderen waren makelaar, jurist of opticien. Tien maanden lang kregen ze les: ontwikkelingspsychologie, opvoedkunde, leren in de praktijk, beroepsethiek en jeugdrecht. Ook oefenden ze met reflecteren, gesprekstechnieken en werken met richtlijnen en methodieken.

Reflecteren
Een belangrijk onderdeel van het zij-instroomtraject is reflecteren. Victor had in zijn carrière vooral ervaring opgebouwd met functionerings- en beoordelingsgesprekken en vergaderingen. Hierbij bleef hij meer op afstand en bepaalde hij vaak ook de richting van de gesprekken. Als gezinsmanager betekent reflecteren vooral heel scherp kijken naar je eigen houding. Wat gebeurt er, wat voel ik, wat ervaren de anderen? Kan ik achter mijn eigen keuzes staan? De centrale vraag voor een gezinsmanager is wat het gezin nodig heeft.

Oog voor de hele mens
Victor groeide zelf vrij zorgeloos op, in een stabiel gezin zonder financiële zorgen. Door te werken als gezinsmanager, realiseert hij zich hoe enorm de impact kan zijn van armoede of een onveilige jeugd. Ook al noemt hij het menseigen om te focussen op wat niet goed gaat, hij probeert in ieder gezin te kijken naar de talenten van de gezinsleden en de krachtbronnen in en rond het gezin. Oog voor de hele mens houden: dat is zijn credo.

Helikopterview
Over welke eigenschappen beschikt een gezinsmanager? Volgens Victor zijn nieuwsgierigheid, doorzettingsvermogen en een positieve houding onmisbaar. Daarnaast merkt hij dat hij goed in staat is om met een ‘helikopterview’ naar het gezin te kijken. Victor staat sterk in zijn schoenen en laat zich niet snel van de wijs brengen of meezuigen in crisissituaties. Wat er ook gebeurt hij blijft het gezin centraal stellen.

Trots op elk stapje vooruit
Een jaar geleden raakte Victor betrokken bij een jongen die steeds wegliep, van huis en uit de instellingen. Steeds weer verbrak hij het contact. Maar op een bepaald moment kwam er een omslagpunt. De jongen nam voor het eerst zelf contact op nadat hij was weggelopen. Hij gaf aan dat hij veilig was en keerde zelf weer terug naar de instelling. Dit lijkt voor de buitenwereld misschien een kleine stap, maar Victor ziet hoe enorm waardevol deze ontwikkeling is.

P&O-adviseur en recruiter Christianne Rundberg vertelt over de samenwerking met de HvA:

‘Het initiatief voor het zij-instroomtraject kwam van de Hogeschool van Amsterdam. De arbeidsmarktkrapte in de jeugdhulpverlening vormde de aanleiding. De HvA heeft in 2021 een zij-instroomtraject ontwikkeld met baangarantie, samen met diverse organisaties en de gemeente Amsterdam.

De opleiding duurt tien maanden. De studenten volgen vijf maanden lang één dag per week les. Daarna gaan ze met arbeidscontract en salaris aan de slag bij een van de aangesloten organisaties. Bij Jeugdbescherming doen de zij-instromers het Gezinsmanager-in-Opleiding-traject. In dit GIO-traject worden ze aan verschillende gezinnen en gezinsmanagers gekoppeld. Stap voor stap krijgen zij meer verantwoordelijkheid. Nadat ze hun bevoegdheid en de SKJ-registratie hebben behaald, kunnen ze zelfstandig als gezinsmanager aan de slag.

De meeste zij-instromers kiezen voor de hulpverlening. Bij Jeugdbescherming ben je als gezinsmanager vooral regievoerder en kijk je met een analytische blik naar het gezin.

Het zij-instroomtraject van de HvA richt zich in de eerste plaats op de Amsterdamse arbeidsmarkt. Maar steeds meer scholen en organisaties zijn samen een dergelijk zij-instroomtraject aan het ontwikkelen. Deze succesformule kan landelijk aanslaan.’

Voel je het kriebelen? Op 30 oktober 2024 gaat het volgende zij-instroomtraject van start. Op de website van de HvA kan je hier meer over lezen.